Greenstory’s to-do’s voor betere to-do-lijsten

Je maakt er ongetwijfeld gebruik van, maar hebt wellicht nog nooit stilgestaan bij hoe: to-do-lijstjes. Vaak slingeren ze rond op felgekleurde post-its, ergens op je telefoon, of in je handpalm. Daarom is het tijd voor een aantal to-do’s ter behoeve van betere to-do-lijsten, en laten we zien hoe Greenstory-items je hierbij kunnen helpen.

To-do #1: denk eens na over hoe je je to-do-lijstje(s) gebruikt

Hoewel je huidige systeem (of gebrek daaraan) wellicht voldoende lijkt te werken, is het waarschijnlijk dat je het rustgevender en/of effectiever kunt maken als je er even voor gaat zitten. Neem tien minuutjes de tijd om op een rijtje te zetten welk soort to-do’s je doorgaans hebt. Zijn het vooraal huishoudelijke taken, werkgerelateerde zaken, vage toekomst- en reisplannen, of een mix van allemaal?

To-do #2: breek je to-do’s op 

‘Regel universiteit’ is misschien voor jou een duidelijke to-do – je weet immers wat je ermee bedoelt – maar het is niet specifiek. Daardoor is het moeilijker je te motiveren tot het uitvoeren van de verschillende kleine taken (een mailtje naar de decaan over vakkenkeuze, registratie bij DUO) die schuilgaan onder je algemeen to-do. Probeer je to-do’s dus specifiek te formuleren. Niet alleen maakt dit het makkelijker je te motiveren – een mailtje is immers zo gedaan – ook geeft het je extra voldoening: je kan meer afvinken, of, in het geval van Greenbook, uitwissen.  Wie wordt daar nou niet blij van? Behulpzaam bij het uitschrijven en opbreken van al je to-do’s: Greenstory’s classic A5, een lange, classic to-do-lijst, maar dan op whiteboard-materiaal. Schrijf alles op wat in je opkomt, hoe klein ook, en organiseer het daarna per thema of deadline (zie onder). Alle to-do’s opgebroken en tijd voor koffie? Wis de pagina gewoon weer uit!