Whiteboard notebooks vs papieren notitieboek

Wat is de milieu-impact van whiteboard schriften in vergelijking met papieren notitieboeken? In dit blog zetten we de cijfers op een rij over papiergebruik in het algemeen. Omdat je een papiertje maar één keer kunt gebruiken, is het mogelijk om de impact van papiergebruik te berekenen. De impact van onze uitwisbare notitieboeken daartegenover hangt af van hoelang en hoe intensief je ze gebruikt.

Materiaal

Een standaard GreenBook heeft slechts tien uitwisbare pagina’s. Dit komt natuurlijk omdat je ze kan hergebruiken. Dat is op zichzelf al een stuk minder dan een doorsnee notitieboek met zo’n tweehonderd papieren pagina’s. Bij de productie van GreenBook en GreenPad wordt bewust plastic gebruikt. Aangezien de pagina’s herbruikbaar zijn, is het belangrijk dat de kaft en de ringen net zo lang mee gaan. Bij eerdere kartonnen kaften merkten we dat die na een tijd begonnen te slijten. Er kwamen krassen op en de randjes verfrommelden. Dat is niet het geval bij onze huidige solide plastic kaften. Verder verpakken we jouw bestelling in gerecycled ongebleekt papier, geen wegwerp plastic dus.

Volume

In Europa gebruiken we gemiddeld 160 kilo papier per persoon per jaar (wikibooks). De productie hiervan kost 4200 liter water, 3 bomen, 260 liter olie en 640 kilowatt energie (omgerekend met de cijfers van The Guardian). Voor de productie van uitwisbare notitieboeken worden geen bomen gekapt en wordt vrijwel geen water gebruikt.

tips om papier te besparen

Levensloop

Papier kun je zo’n vijf à zes keer recyclen, waarbij de kwaliteit elke keer vermindert. Dit kost veel energie, die niet alleen gaat in het recycleproces zelf, maar ook in de logistiek. Verder wordt er bij het recyclen van papier water vervuild en worden er vaak halogenen en bleekmakers toegevoegd om het papier er witter uit te laten zien.

Het hergebruiken van een uitwisbare pagina heeft geen extra milieu-impact, het recyclen van papier wel.

Papier is een eindig product, een whiteboard notebook is een circulair product. Dit betekent niet dat het oneindig is, maar wel dat het product is gemaakt voor jarenlang gebruik en dat alle onderdelen ervan recyclebaar zijn. Al onze notitieboeken mogen bij het plastic afval. Dan kunnen er weer nieuwe whiteboard schriften van worden gemaakt.

Greenstory werkt met een Roadmap om onze duurzaamheid elk jaar te verbeteren. Onze doelstellingen en mijlpalen kun je vinden op de Impact pagina.

2018-08-28T07:26:48+00:00

Leave A Comment


Support
Neem contact op met Kaim Masmas

7 dagen per week – in het weekend minder beschikbaar
Live Chat via de knop rechts onderin

Bel/app +316 27 22 42 46
Stuur een mail naar wecare@ourgreenstory.com

There are no products