Een beetje perfect? GreenBook review van een linkshandige.

Het probleem begint hier; aanschouw mijn chaos. Sinds kort studeer ik Management & Innovation en de hoeveelheid boeken en papier vind ik behoorlijk overweldigend. De module die ik nu afrond, heeft drie verplichte boeken plus 1 aanbevolen boek en omdat ik zelf meer informatie zocht, zijn er nog wat bijgekomen. Het organiseren van de aantekeningen van mijn boeken is een drama. Dit komt neer op diverse schrijfblokken of 1 blok en het verzamelen van de losse aantekeningen in diverse insteekmapjes. Ik ben een regelrechte controlfreak/perfectionist,  dus je begrijpt dat het hier serieus misgaat. Ik verlies het overzicht en om eerlijk te zijn resulteert het zelfs in uitstelgedrag.

Whiteboard schrift review

Daarbij komt dat mijn klasgenoten er tijdens de les hun laptops bij pakken, maar mijn ervaring is dat ik beter onthoud en focus, als ik meeschrijf in plaats van type. En helaas kost dat een boel papier. Dus ik studeer Innovatie om duurzaamheid te stimuleren maar ondertussen lukt het mij niet om duurzaam te studeren! Grrr!!!

Met zoveel ‘pains’ valt er nog veel te winnen! En dit zijn alleen nog maar de pijnpunten van mij als student. Pas liet ik mijn Dopper leeglopen in mijn tas, wat overigens niks goed doet voor de kwaliteit van je aantekeningen en daarbij ben ik ook nog eens linkshandig. Ik smeer dus altijd mijn tekst uit over mijn papier, wat resulteert in rommelige aantekeningen en een blauwe hand. Met die links- en onhandigheid leef ik al een decennium of 4 dus die punten zijn, hoewel sneu, een gegeven.

Ik ben actief op zoek gegaan naar de oplossing voor mijn studieprobleem en kwam terecht bij Greenstory. Kritisch als ik ben, lees ik dan eerst een hele website, maar goed; they had me at “impact”(nl.ourgreenstory.com/impact/)

Een beetje perfect?

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de mensen achter Greenstory net zulke perfectionisten zijn als ik. Het heeft dus geen zin om mijn enthousiasme, over hun producten en de doordachtheid hiervan, onder stoelen of banken te steken. En nee; mijn mening is niet te koop en ik heb geen aandelen. Wel heb ik belangen en dat is in een groene wereld met veel bomen en wat mezelf betreft; het bewust kijken naar kansen voor reductie van mijn eco footprint.

Testing 1-2

Mijn nieuwe schrijfblok vind ik dus geweldig. Het schrijft erg fijn en ik vlek niet. Het kleine kladblok gebruik ik als boodschappenlijstje; die ligt in de keuken. Ondanks dat ik er water op morste, kon ik gewoon netjes verder schrijven zonder kringen of vlekken. Als ik wel een letter of pagina wil uitwissen, werkt de ‘gum’ op de achterkant goed en ik heb slechts een beetje van de spray nodig om mijn pagina weer leeg te krijgen. Soms lijkt het of mijn hand wil blijven plakken tijdens het schrijven maar ik ‘stempel’ niet en mijn hand blijft inktvrij!

Dan het scannen en bewaren. Ik heb ervaring met de app TinyScanner en deze app, Camscanner, werkt vergelijkbaar. Je fotografeert de tekst en de app werkt de kwaliteit van je foto qua vorm en belichting bij. Het is erg eenvoudig om je aantekeningen in 1 map te plaatsen en ook om later nog aantekeningen toe te voegen. Want je gelooft dit vast niet, maar mijn digitale mappen heb ik neatfreakishly op orde.

Er zijn nog meer voordelen specifiek voor alle linkshandigen, die nog wel eens ruzie hebben met de ringband van hun old school schrijfblok, maar er mag nog best een verrassing overblijven.. Aanrader dus; dit GreenBook!

Anna Goes Green is een onafhankelijk online platform. Hier ben je welkom als je meer wilt weten over duurzaam en ethisch. En waar je gelijkgestemde zielen treft. Zodat we samen van duurzaam en ethisch de norm kunnen maken.

greenbook review