Bullet journalen: ‘’Ik zou hebben gewild dat ik dit systeem eerder in handen had gekregen!’’

Bullet journalen is vooral in Amerika al enige tijd een enorme hype, maar inmiddels begint de bulletkoorts ook in Nederland te woekeren. Toch zijn er ook nog hordes mensen die geen idee hebben wat het is, wat je er mee kunt, hoe je je leven er niet alleen overzichtelijker door maakt, maar ook leuker en creatiever.

Mijn eerste trackers

Sinds ik in mijn kindertijd een Minnie Mouse-dagboek cadeau kreeg, ben ik verslingerd aan journalen. Wat begon met wat licht diepzinnige tekstjes over bezoeken aan opa’s en oma’s en het bijhouden van de dagelijkse suikeropbrengst, werd al snel aangevuld door tekeningetjes en de eerste pogingen tot handletteren. De dag dat ik 3-D letters ontdekte, staat nog altijd in mijn geheugen gegrift.

Ik begon bij te houden wat het weer die dag had gedaan, welk boek ik las, op welke New Kid on the Block ik mijn zinnen had gezet (ja, ik ben oud) en hoe leuk dan wel achterlijk ik mijn klasgenoten vond. De eerste trackers waren geboren.