Sommige ideeën verdienen eeuwigheid: GreenStory’s Stone Notebook

Op werkdagen maken we veel aantekeningen. Vergeet niet het afval buiten te zetten wanneer je thuiskomt. Bel de tandarts. Het mailadres van de laatste klant is veranderd.

Allemaal belangrijk, op een dag als iedere andere.

Maar morgen ben je het vergeten, en dat is maar beter ook: onze hersenen zijn niet gemaakt om elk detail tot in de eeuwigheid op te slaan. Greenstory’s uitwisbare notebook GreenBook belichaamt deze realiteit: wanneer je klaar bent met je zesde, zevende, achtste taakje van de dag, verwijder je dat simpelweg van je to-do lijst: weg ermee. Tot later, deadline.

Maar er zijn ook dingen die het niet verdienen om in de vergetelheid te geraken. Die ‘dingen’ zijn meestal ideeën die belangrijk voor je zijn. Ze bestaan vaak in de vorm van herinneringen, een flard van een zin, een tekening. Hoe ze zich ook manifesteren, ze verlangen een fysieke aanwezigheid, een mogelijkheid om te worden bekijken, te laten zien, soms zelfs te worden geroken. Als je een prachtig gedicht leest dat het verdient om herinnerd, herlezen, uitgesproken te worden. Als je zoon een tekening voor je maakt. Als je een briefje achterlaat voor je geliefde. Die momenten verdienen het in steen te worden gehouwen.

Greenstory’s meest recente innovatie zorgt ervoor dat je precies dat kan doen. De Stone Notebook, zoals de naam belooft, bestaat uit 80 zachte, gladde, witte pagina’s gemaakt van steen. Hoewel dit wellicht ongebruikelijk klinkt, gelooft het GreenTeam dat het de ideale oplossing is voor aantekeningen die bewaard moeten blijven. Stone Notebook, 80% calcium en 20% polyethyleen, is persoonlijker dan digitale media, duurzamer dan normaal papier, en langduriger dan beide: Stone Notebook is waterproof. Vanwege de ongebruikelijke herkomst zijn de pagina’s twee keer zo sterk als good-old papieren pagina’s, gemaakt van de bomen die ons zuurstof geven. Fantastische extra: voor elke aangeschafte Stone Notebook wordt een boom geplant in Ghana.

Benieuwd naar de hoed en de rand? We get you, zo zijn we ook. Daar gaan we: het geld dat we opzij zetten van jouw aankoop gaat naar het planten van een van de volgende drie bomen: de Ofram-boom, die gebruikt wordt voor tijdelijke constructies, kano’s, en verf; de Kusia-boom, die gebruikt wordt voor telefoonpalen, meubilair, voedsel en medicijnen; en de Wawa-boom, die gebruikt wordt voor meubilair, pennen, en sculpturen.

Inderdaad: als je erbij stilstaat, zijn die bomen cruciaal voor de infrastructuur van een heel dorp! We kunnen je geen heel dorp beloven, maar wel belangrijk bosherstel. Oh, en bijna vergeten! We kunnen je ook met de hand op het hart het volgende verzekeren: we gebruiken geen zuur, bleekmiddel of andere schadelijke chemicaliën bij de productie van Stone Notebook.

In Greenstory’s Stone Notebook schuilt nog een laatste belofte: de CO2-voetafdruk van steenpapier is drie keer kleiner dan die van traditioneel papier. Dus terwijl je tekent, denkt, en schrijft in je Stone Notebook, hoef je je niet druk te maken over de miljoenen kilo’s papier die gebruikt worden terwijl je bezig bent. Jij laat een eeuwig spoor achter waar je wil, en geen spoor waar dat niet nodig is.

Benieuwd over de vormen en kleuren van Stone Notebook? Kijk op deze pagina.

PS: Twijfel je of je de verantwoordelijkheid wel aankan om iets in steen te houwen? No worries, Stone Notebook kan eeuwig worden gerecycled.

Fleurige verhalen #3

About Fleur

Fleur is Greenstory’s all-round text editor, and loves anything that smells like old paper. Which is why, as a form of self-disciplination, she decided to work for Greenstory and promote erasable, endlessly renewable notebooks.