Papier besparen en maaltijden plannen met Greenbook

Als iemand die veel met zero waste en duurzaamheid leven bezig is, wil je dit natuurlijk zo goed mogelijk doen op alle vlakken. Je wilt zo min mogelijk plastic verpakkingen om je aankopen en je wilt ook dat de producten die je koopt duurzaam geproduceerd zijn. Greenbook is zo’n product wat dit allemaal is, het helpt tegen papierverspilling en het is een hartstikke handig product!

Papierverspilling

Je zou denken dat in het tijdperk van elektronische apparaten dat het papierverbruik drastisch moet zijn gezakt de afgelopen jaren. Maar niets is minder waar helaas. Het papierverbruik stijgt juist jaarlijks met zo’n 2%. Dat dit verbruik toeneemt komt doordat we liever van een papier lezen dan van een beeldscherm en er weinig alternatieven zijn voor papier. In Europa verbruiken we zo’n 160 kilogram papier per jaar per persoon. En voor wie niet door heeft hoeveel dat is, even een rekensom: een A4tje weegt ongeveer 5 gram, dat wil dus zeggen dat we per jaar 32.000 A4tjes gebruiken, stel je dat aantal maar even voor in je woonkamer en dan praten we weer verder. Dit papier komt van verschillende bronnen, denk aan kassabonnen, folders, printjes op je werk of school, boeken, kranten en notitieboekjes.

Wat kun je doen tegen papierverspilling?

Hoewel er weinig alternatieven zijn voor papier, zijn er wel een aantal simpele acties die je kunt ondernemen om je papierverbruik te laten dalen. Zo kun je een nee-nee sticker op je brievenbus plakken tegen ongewenste folders, je kunt kassabonnen weigeren of de krant of een magazine lezen via blendle. Een e-reader kan ook helpen tegen papierverspilling.

Uitwisbaar notitieboekje

Allemaal simpele acties die ik de laatste tijd heb uitgevoerd. Het enige waar ik wel moeite mee had is het wegdoen van notitieboekjes. Ik ben standaard druk met to-do lijstjes, doelen, boodschappenlijstjes, weekmenu’s, tekeningetjes en meer. Maar op mijn telefoon vind ik dat eerlijk gezegd niet zo handig. Gelukkig bestaat er een zero waste oplossing voor en dat is Greenbook.

Meer dan alleen papier besparen

Met je GreenBook bespaar je niet alleen papier, het product is ook nog eens duurzaam geproduceerd. Het notitieboekje is herbruikbaar, waterbesparend en fair trade net zoals de pennen die hervulbaar zijn.

Maaltijden plannen

Waar ik mijn GreenBook voornamelijk voor gebruik is het maken van een weekmenu. Wekelijks plan ik met behulp van kookboeken en blogs een menu. Door de uitwisbare nutrition planner te gebruiken verdeel ik mijn maaltijden overzichtelijk over de dagen en op een notitiepagina maak ik het boodschappenlijstje. Het maken van een weekmenu zorgt niet alleen voor meer rust gedurende de week, het scheelt ook nog eens heel veel in voedselverspilling omdat je enkel koopt wat je nodig hebt. Zo bespaar je dus niet alleen papier, maar ook eten!

Over Merel

In het dagelijks leven werkt Merel als Associate Scientist op het laboratorium. Merel haar grote passies zijn reizen duurzaamheid, dierenwelzijn en alles wat met vegan eten te maken heeft. Alles over deze onderwerpen lees je op haar groene blog Blackbirds and Cakes.

2018-08-28T07:37:48+00:00

Leave A Comment


Support
Neem contact op met Kaim Masmas

7 dagen per week – in het weekend minder beschikbaar
Live Chat via de knop rechts onderin

Bel/app +316 27 22 42 46
Stuur een mail naar wecare@ourgreenstory.com

There are no products