Weekmenu’s plannen met de GreenStory Nutrition Planner

Sinds een aantal jaar proberen we ons huishouden stap voor stap wat groener en duurzamer te maken. Ook leven met minder afval behoort tot de doelstellingen. Leuke items die de zero-waste lifestyle makkelijk maken, daarvoor word ik altijd enthousiast, en met GreenBook is dat niet anders. Het uitwisbare schriftje waarin je eindeloos notities kan maken en weer wegvegen is al geniaal op zich, en ook de Nutrition Planner is in ons geval een welkome aanvulling op de gewone gelinieerde pagina’s.

Sinds een aantal jaar proberen we ons huishouden stap voor stap wat groener en duurzamer te maken. Ook leven met minder afval behoort tot de doelstellingen. Leuke items die de zero-waste lifestyle makkelijk maken, daarvoor word ik altijd enthousiast, en met GreenBook is dat niet anders. Het uitwisbare schriftje waarin je eindeloos notities kan maken en weer wegvegen is al geniaal op zich, en ook de Nutrition Planner is in ons geval een welkome aanvulling op de gewone gelinieerde pagina’s.

Een wekelijks menu

Bij ons thuis doet mijn man één maal per week de grote boodschappen aan de hand van een lijstje. Voordeel daarvan is dat we minder kans hebben op impulsieve aankopen die uiteindelijk in de vuilnisbak belanden. Zo gooien we veel minder voedsel weg. Om tijdens het koken niet voor verrassingen te komen staan, moeten we wel een goed overzicht bewaren. Vroeger schreven we de weekmenu’s en de benodigde ingrediënten om aan te kopen uit op papieren notablokjes. Maar eigenlijk is dat zo’n zonde van het afval: een menuplanning is niet meteen iets om bij te houden eens alles weer verorberd is en een nieuwe week zich aandient.