Duurzame student met uitwisbare agenda

Al langere tijd ben ik bezig met het de overgang naar een zero-waste levensstijl. Mijn badkamer is inmiddels zo goed als plastic vrij en mijn focus is verschoven naar al het andere waarin ik verder kan verduurzamen. GreenBook is daar een enorme hulp bij! Dankzij het gebruik van dit multifunctionele notieboekje gebruik ik veel minder papier en is het overzicht in mijn chaotische aantekeningen en agenda terug!

Ik had overal to do lijstje, hersenspinsels op stukjes papier. Collegeaantekeningen op losse blaadjes als ik mijn notieblok was vergeten. En een papieren agenda waarin ik graag kraste wanneer een afspraak niet door ging. Natuurlijk kunnen aantekeningen prima op een laptop gemaakt worden en er zijn zat goede agenda apps, maar toch vind ik schrijven fijn en schijnt schrijven volgens menig docent en onderzoeker bevorderend te zijn voor het opslaan van kennis.

In de collegebanken

De overgang van papier naar digitaal heb ik geprobeerd, maar echt enthousiast was ik niet. Met mijn zero-waste voornemens kon ik echter niet niks doen. GreenBook is wat dat betreft  precies de goede tussenweg; digitaal en schrijven wordt gecombineerd. GreenBook is gemaakt van duurzame materialen en het gaat papier verspilling tegen! Daarnaast zijn geschreven aantekeningen makkelijk te digitaliseren met een handige app.

Hoewel ik tijdens de colleges vaak aantekeningen maak op mijn laptop, gebruik ik in de werkgroep en tijdens presentaties alleen maar mijn GreenBook. Presentatie aantekeningen en hersenspinsels die verder niet van toepassing zijn, kan ik na gebruik zo uitwissen. Belangrijke deadlines, afspraken en aantekeningen schrijf ik op de agendapagina of digitaliseer ik zodat ze worden samengevoegd met mijn collegeaantekeningen. Op deze manier blijft alles overzichtelijk en gebruik ik geen papier meer!

De uitwisbare urenplanner agenda

De urenplanner is langzaam maar zeker mijn papieren agenda aan het vervangen. Na dit collegejaar wil ik geen nieuwe papieren agenda meer kopen, maar een digitale combineren met de GreenBook urenplanner. Aangezien ik het fysiek opschrijven van plannen fijner en gemakkelijker vind dan digitaal een overzicht bijhouden, schrijf ik wekelijks mijn agendapunten over in de uitwisbare urenplanner in mijn GreenBook.

Op deze manier heb ik altijd een fysieke en vooral overzichtelijke agenda bij de hand. Wanneer een afspraak veranderd hoef ik deze niet langer door te krassen, maar kan ik het uitvegen. Zo blijf alles overzichtelijk. Daarnaast is de combinatie van urenplanner met verdere notieruimte en to do lijstje perfect voor een student (en ook voor niet studenten hoor!). Ik heb mijn GreenBook altijd in mijn tas en kan zo dus altijd mijn aantekeningen kwijt en afspraken bijhouden. Wie wil dat nou niet op een duurzame manier doen?

Over Yalou

Yalou is een reiziger in hart en nieren, studeert Culturele Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam en is in haar dagelijks leven steeds meer aan het verduurzamen. Op haar blog We are the Earth komen deze drie passies samen!

2018-08-28T07:38:04+00:00

Leave A Comment

Support
Neem contact op met Kaim Masmas

7 dagen per week – in het weekend minder beschikbaar
Live Chat via de knop rechts onderin

Bel/WhatsApp +316 27 22 42 46
Stuur een mail naar wecare@ourgreenstory.com