Maak van je GreenBook de ultieme blogplanner

Als blogger schrijf je veel online. Je maakt foto’s en bewerkt ze. Maar wanneer je wat serieuzer en planmatiger met je blog bezig gaat, kom je er al gauw achter dat er een hele papierhandel achter zo’n blog schuilgaat. Je moet ideeën en trends bijhouden om over te schrijven, blogposts tot in de puntjes uitstippelen en onthouden waar je allemaal foto’s van moet maken zodra je een dag met mooi licht hebt (vooral in de winter).

Zelf heb ik complete schriften en notitieboeken volgeschreven met to do lijsten en custom planners. Een hoop werk, en wanneer ik alles bij elkaar op zou tellen, zou dat een flinke doos oud papier zijn. Met GreenBook kan ik makkelijk mijn blog plannen en organiseren zonder dat ik een hoop afval produceer, wat wel zo fijn is voor een blog die steeds meer over groener en duurzamer leven gaat!

Op deze manieren zorg ik dat ik mijn blogplanning op orde heb:

1 – Editorial calendar

De monthly planner is ontzettend handig om te gebruiken als editorial calendar (klik op de foto hier boven om deze uit te vergroten). In het zwart noteer ik de blogposts die moeten verschijnen op een bepaalde dag, groen is voor andere belangrijke zaken, zoals de administratie of andere belangrijke dingen die op een bepaalde dag moeten gebeuren.

GreenBook blogplanner: blogpost checklist

2 – Blogpost checklist

Een ander belangrijk ding is mijn blogpost checklist. Hiervoor heb ik een dotted pagina gebruikt. Hier houd ik voor iedere blogpost bij of ik voorbereidingen heb getroffen, het artikel heb geschreven, foto’s heb gemaakt en andere belangrijke zaken, zoals social media promotie en het eventueel taggen van merken die centraal staan in een bepaalde blogpost.

GreenBook blogplanner: fotoplanner

3 – Foto planner

Wanneer je efficiënt wilt werken, is het zaak om je taken in groepjes te verdelen, zoals bijvoorbeeld al je foto’s achter elkaar maken. Ik maak een lijst van alle foto’s die ik nodig heb in de project planner en zodra het een beetje mooi weer is, schiet ik gauw al die foto’s achter elkaar zonder dat ik erover na hoef te denken. Zeker in de winter is dat ontzettend fijn!

4 – Uitgebreidere blogposts managen

Soms heb je iets meer te doen dan alleen een stilleven arrangeren voor een blogpost, maar komt er wat meer organisatiewerk bij kijken. Dit is vaak het geval bij DIY’s of stylingfoto’s waar je items van PR bureaus leent. Of wat dacht je van een miniserie over een bepaald onderwerp? Ook dit kan makkelijk in de project planner.

GreenBook blogplanner: brainstorm

5 – Blogposts brainstormen en outlinen

Een blogpost verschijnt niet uit het wilde weg -poef- in je hoofd. Meestal brainstorm ik wat over de maand, het seizoen en feestdagen die eraan komen en kom ik op die manier met een planning voor de komende tijd. Op de gelijnde pagina’s kan ik mooi per blogpost samenvatten wat erin moet staan en wat ik eventueel nog moet doen / kopen.

Aan het eind van de maand kan ik alles weer fijn uitwissen en opnieuw beginnen. Heerlijk! En misschien bedenk ik op een gegeven moment een manier waarop ik dingen handiger kan bijhouden – geen probleem, ik kan het dan gewoon lekker uitvegen en herindelen.

Hoe zou jij je GreenBook blogplanner inrichten? Welke pagina’s zou je gebruiken?

Over Charlotte

Charlotte is 27 jaar, woont in Enschede. Ze houdt van hygge, hiking en Hobbits. Blogt over slow living lifestyle op CherryCharlie.nl en wil je inspireren tot een relaxter en bewuster leven met eenvoudige DIY’s, good food, fijne boeken en outdoor avonturen. Lees ook haar blogpost over FAWAKA GreenBook.

2018-08-28T07:38:10+00:00

Leave A Comment


Support
Neem contact op met Kaim Masmas

7 dagen per week – in het weekend minder beschikbaar
Live Chat via de knop rechts onderin

Bel/app +316 27 22 42 46
Stuur een mail naar wecare@ourgreenstory.com

There are no products