Duurzame projecten plannen met de Project Planner!

Als zero waster doe ik er alles aan om zo min mogelijk (wegwerp)afval te hebben. Dat betekent niet alleen dat ik geen wegwerpbekers of plastic tasjes gebruik, maar ook dat ik zo min mogelijk andere grondstoffen zoals papier probeer te verspillen. De ideale oplossing? Een uitwisbare Project Planner van GreenBook

Zero waste

De zero waste lifestyle gaat uit van het principe van de 5R’s: refuse, reduce, reuse, recycle en rot. Op ons blog, Hetzerowasteproject.nl, kun je hier alles over lezen. Bij elke keuze die ik maak probeer ik ‘zo hoog mogelijk op de ladder’ te scoren. Dat houdt in dat ik wegwerpproducten weiger en zo veel mogelijk probeer te hergebruiken.

Per persoon gebruiken we gemiddeld 80 kilo papier. Veel daarvan wordt gebruikt voor aantekeningenboekjes en kladblokken.

Dat moest een stuk minder kunnen! Voor het plannen van mijn zero waste (én persoonlijke) projecten heb ik de ideale zero waste oplossing gevonden: een uitwisbaar notitieboek van GreenStory.

Van rondslingerende blaadjes naar alles-in-één

Omdat ik van nature vrij chaotisch ben is het voor mij essentieel om mijn projecten in te plannen en alle bijhorende to do’s op te schrijven. Zo weet ik zeker dat ik niets over het hoofd zie en blijft het overzichtelijk. Eerst had ik altijd vijf verschillende notitieboekjes, kladblaadjes en aantekeningen op de achterkant van een servetje, bonnetje of krant rondslingeren, maar nu kan ik alles gemakkelijk in één boekje kwijt: het uitwisbare notitieboek van Greenstory.

Ik besloot om de Project Planner add-on van Greenstory uit te proberen voor mijn zero waste doelen. Zo kon ik nóg overzichtelijker aan het werk gaan; de pagina’s klikten namelijk makkelijk in mijn boekje met aantekeningen! Aan de linkerkant van de pagina kan ik de datum invullen waarop mijn to do (of must do) af moet zijn. Als ik de taak heb afgerond kan ik het bolletje inkleuren.

Waar ik eerder werkte met superingewikkelde schema’s en systemen, blijkt voor mij een simpel afvinklijstje toch het handigst.

Een notitieboek voor een boekproject!

Nu we een boek aan het schrijven zijn, hebben we héél veel taken en to do’s. In de uitwisbare project planner van Greenstory zet ik alles overzichtelijk op een rij. Ik hoef niet bang te zijn dat ik mijn to do lijst vergeet, want omdat de project planner in mijn ‘algemene’ aantekeningenboekje zit (dat ik altijd in mijn tas heb!) heb ik ook mijn projecten altijd bij me. Het fijne is dat je makkelijk iets kunt veranderen als de planning of taak wijzigt; met een vochtig doekje veeg je eenvoudig over de pagina heen en schrijf je je aangepaste taak op.
Zo hoef ik nooit een vol notitieboek weg te gooien of een nieuwe te kopen én kan ik mijn projecten lekker overzichtelijk houden!

Over Jessie

Jessie is, samen met haar zus Nicky, blogger op Het Zero Waste Project .nl. Sinds 2014 leeft ze zero waste; zonder afval. Op het blog vertellen Nicky en Jessie hoe je zelf afval kunt verminderen, zónder in te leveren op comfort, stijl of plezier. Be happier: go zero!

2018-08-28T07:38:29+00:00

Leave A Comment

There are no products