GreenBook als (aanvulling op) een Bullet Journal

Ik gebruik mijn GreenBook al een tijdje om aantekeningen te maken, die ik dan later digitaal overschijf of fotografeer. Maar sinds GreenBook uitwisbaar stipjes-papier heeft gebruik ik het ook als aanvulling op mijn Bullet Journal!

Wat is een Bullet Journal?

Mocht je de de hype gemist hebben: Bullet Journal is een manier om een notitieboekje in te delen waardoor je productiever wordt. In dat boekje komen je agenda, (to-do)lijstjes en eigenlijk alle andere hersenspinsels die je op papier wilt ordenen bij elkaar. Wat voor notitieboekje je gebruikt is heel persoonlijk maar de meest gebruikte is een met stipjes-papier. Ook hoe je jouw BJ indeelt verschilt per persoon maar meestal begint het met een inhoudsopgave, waar je alle belangrijke pagina’s in kunt noteren.

Na je inhoudsopgave komt je legenda, de key: een aantal tekens om je dingen te ordenen. Mijn legenda bestaat uit: “doen”, “evenementen”, “notities”, “belangrijk” en “uitzoeken”.

Hoe het verder gaat verschilt heel erg. Je kan elke maand een overzicht maken met je taken, je kunt een habit tracker maken, om bijvoorbeeld je dagelijkse aantal stappen bij te houden. (Hier is nu ook een nieuwe GreenBook-pagina van!) Je kunt het zelfs als agenda gebruiken.

Maar het mooiste van Bullet Journal is dat je het kan per personaliseren. Dus je kunt er precies van maken waar jij behoefte aan hebt.

Kost een Bullet Journal veel tijd?

De hype rondom Bullet Journals komt volgens mij vooral doordat je hele mooie pagina’s kunt maken, en die krijgen veel likes op bijvoorbeeld Instagram. Terwijl dat -volgens mij- het originele idee van Bullet Journal tegenstaat.

De uitvinder van BJ bedacht het om een duidelijk overzicht te hebben op één plekt, ipv een losse agenda, een los boodschappenlijstje, een verjaardagskalender en verschillende notitieboekjes die je altijd kwijt raakt.

Om dan een hele mooie (tijdrovende) vormgeving te gebruiken zorgt alleen maar voor stress, want wat als het niet zo mooi wordt… of wat nou als je een spelfout maakt!? (Dat maakt in je GreenBook gelukkig niet uit ;)).

Maar het mooiste aan Bullet Journal is dat je hem kan gebruiken zoals jij zelf wilt, dus niks is verkeerd. Op de drukke dagen gebruik ik mijn BJ op de originele, snelle manier. Wanneer ik er de tijd voor heb, schrijf ik mijn kopjes met extra mooie letters. En ik vind het dan ook heerlijk om de supermooie pagina’s op Instagram te bekijken.

Whiteboard notebook als aanvulling op je Bullet Journal

Het voordeel van een Bullet Journal is dat je altijd al je lijstjes bij je hebt, in één boekje. Dus is een extra boekje dan niet juist overbodig? Hoe kan die nog wat toevoegen?

Ik vind mijn GreenBook heel fijn om de snelle dagelijkse to-do-lijstjes in op te schrijven, die niet belangrijk zijn om later doorheen te bladeren; zoals de afwas doen. Op deze manier kost het geen onnodige pagina’s in mijn Bullet Journal. Aan het eind van een week verplaats ik de belangrijke dingen naar mijn papieren Bullet Journal. Zoals mijn leermomenten, dingen waar ik dankbaar voor ben en grote taken die ik moet onthouden. Op deze manier kan ik veel langer met mijn Bullet Journal doen.

Over Nynke

Zij blogt zelf op nynkek.nl, waar je bijvoorbeeld bovenstaande pennenhouder kan vinden als DIY. Ze vindt het leuk om dingen te maken, te tekenen en te schilderen. Post versturen (en vooral ontvangen) vindt ze cool, net als goede series en films kijken. Toen ze 12 was besloot ze vegetariër te worden omdat dieren hartstikke leuk zijn. Daar is ze het nog steeds mee eens, al weegt het milieu nu ook mee. Ze houdt van lekker (vegetarisch) eten en deelt haar favorieten recepten op haar blog.

2018-08-28T07:38:44+00:00

Leave A Comment


Support
Neem contact op met Kaim Masmas

7 dagen per week – in het weekend minder beschikbaar
Live Chat via de knop rechts onderin

Bel/app +316 27 22 42 46
Stuur een mail naar wecare@ourgreenstory.com

There are no products