#GiveBack met FAWAKA GreenBook limited edition

Om de wereld gezond en leefbaar te houden, hebben we iedereen nodig. Kunstenaars en journalisten, leerlingen en professoren, jij en ik. Dat is de boodschap van de FAWAKA GreenBook limited edition, een samenwerking tussen dichter Gershwin Bonevacia, de Fawaka Ondernemersschool en Greenstory Op 11 november was de feestelijke lancering in de vorm van een duurzame poëziemiddag.

Yağmur (spreek uit als amour met een j ervoor, deze Turkse naam betekent regen) van Greenstory: “De limited edition is een liefdevolle herinnering dat er nog een wereld te winnen is in inclusieve duurzaamheid. Op de voorkant van de GreenBook staat in de zeven meest gesproken talen in Nederland “Geef Terug / Liefde”. We staan samen aan de zijlijn wanneer onze kinderen, broers en zussen voetballen, we leren samen, vieren Diwali en Ramadan samen. Iedereen wil de beste toekomst voor zijn of haar kinderen.

Yagmur Masmas met de FAWAKA GreenBook. Foto door Greenstory.

De zeven-talige #GeefTerug-campagne

De FAWAKA GreenBook is een exclusief duurzaam notitieboek ontworpen door Joseph Tjong-A-Yong. De inspiratie van het ontwerp kwam van de manier waarop dichter Gershwin Bonevacia zijn poëzieboek vasthoudt wanneer hij hieruit voordraagt. Binnenin is een gedicht van Gershwin gedrukt dat hij speciaal voor deze campagne geschreven heeft.

“Geef Terug / Liefde” verspreidt de boodschap dat impact, groot of klein; alle bijdragen tellen in de omslag naar een inclusieve duurzame samenleving. Met de aankoop van deze limited edition draag je bij aan beurzen voor kinderen van ouders met weinig leefgeld bij de Fawaka Ondernemersschool. Thiëmo Heilbron, oprichter van de Fawaka Ondernemersschool vertelt, “Bij ons leren kinderen ondernemen, met oog voor de wereld en de mensen met wie ze die delen. Ondernemen is een geweldige manier om te leren doorzetten, beslissen, aanpakken en aanpassen. Daarnaast is het de ideale manier om een duurzamere samenleving te maken, omdat het niet over praten maar doen gaat.”

In het Choco Ondernemers programma van de Fawaka Ondernemersschool ontwikkelen de kinderen hun eigen duurzame chocolademerk dat ze vervolgens verkopen op de Heerlijke Eerlijke Chocolademarkt. Er zijn nog meer programma’s waaronder de Mode Ondernemers.

Lancering omlijst door poëzie

Op een zonnige herfstdag in november kwam een groep dichters, bloggers, ondernemers en nog zo wat bij elkaar in het Amsterdamse Poetry Cafe Labyrinth. Gershwin: “Want hoe kon de lancering van FAWAKA GreenBook beter worden gevierd dan met een poëziemiddag rond het thema duurzaamheid? Het verwachte samenbrengen met het onverwachte, de poëet met de ondernemer, zo bouwen we bruggen.”

Shop Fawaka GreenBook

Maaike van de Fawaka Ondernemersschool met de limited edition. Foto door Irizarri Photography.

2018-08-28T07:38:51+00:00

Leave A Comment


Support
Neem contact op met Kaim Masmas

7 dagen per week – in het weekend minder beschikbaar
Live Chat via de knop rechts onderin

Bel/app +316 27 22 42 46
Stuur een mail naar wecare@ourgreenstory.com

There are no products